På storbyferie med baby

Hei alle sammen,

For en ukes tid siden kom jeg hjem fra weekendtur i Krakow, i Polen og etter denne turen fikk jeg lyst til å skrive dette innlegget. Turen til Polen var vår første ferietur med baby og jeg skal innrømme at jeg var litt spent. Turen vi dro på var en firmatur til typens firma, så vi hadde derfor en direkteflyvning fra Molde til Krakow og hjem igjen. Det var utrolig deilig å slippe mellomlandinger og venting!:) Krakow som by viste seg å være en perle, og jeg vil mer en gjerne reise tilbake - både med og uten barn. Så, over til selve innlegget! Jeg er glad i å være forberedt før jeg farter av sted og denne turen var intet unntak. Jeg har derfor skrevet ned noen punkter som jeg selv synes var veldig viktige på storbytur med baby!

Før avreise

 Sørg for at stellevesken er pakket med alt man trenger nedover på flyreisen. Til vår 6 mnd gamle datter behøvde vi MME (morsmelkerstatning), termos med varmt vann, minst 3 rene tåteflasker, nok bleier, engangstelleunderlag og leker. Pakk med nok bleier til oppholdet. Bleier er ofte dyre i utlandet, så en god beregning av hvor mange bleier man trenger er lurt.


 Sjekk værmeldingen til reisemålet. På den måten er man forberedt på klimaet som venter.

  Pakk med nok grøt og MME om barnet bruker det. Det er lurt å pakke minst en servering mer enn man trenger, i tilfelle forsinkelser eller kansellerte flyvninger.

 Sjekk om det er behov for å medbringe bilstol til barnet. Det er ikke alltid like vanlig at busselskaper eller hoteller har bilstoler tilgjengelig.

 Pakk med en vogn eller trille som egner seg til storbyens fortauskanter, smale gater og brosten.

 Pakk med paracet og eventuelle andre medisiner som barnet kan trenge på tur.


Siden vi både skulle ut og fly og gå masse i byen, så valgte vi bort vår vanlige firehjuls Simo Kombi-vogn, til fordel for denne! Her er vår storbyvogn,  den superfreshe Stokke Scoot som passer perfekt til bruk i byen. Vognen kan foldes sammen med en hånd, er lett og har et utall smarte løsninger og funksjoner. Kan anbefales på det varmeste!!

Underveis

 Ta med nok mat og MME til flyturen. Det kan være lurt å ha med en servering mer enn man egentlig trenger i tilfelle forsinkelser eller kansellerte flyvninger.

 Hvis det er mulig å ta med bilstolen ombord på flyet, kan denne være veldig praktisk.. Man har hendene fri og barnet kan sitte trygt i sitt eget sete.

 Bruk gjerne et tynt skjerf som pledd.

 Dersom barnet bruker smokk er det lurt å bruke ved letting og landing. En tåteflaske med vann eller melk kan også motvirke vonde dotter i ørene.

På tur i byen

 Sjekk ut hvor fasiliteter som toalett og stellerom ligger aller først ved ankomst til et kjøpesenter eller en handlegate. Da slipper man unna unødig leting og stress dersom junior har bæsjet og hylskriker etter et skift. Dersom man fortsatt ammer er det i enkelte land vanlig å sitte på egne ammerom og ikke ute i offentligheten, så legg merke til hvor disse ligger før behovet kommer.

 Selv om litt av kosen med storbytur er å vandre rundt og kikke, så kan det være lurt å ha en kjøreplan over dagen slik at alle rekker over det de vil og at barnet har det fint.

Bruker barnet MME er det lurt å ha med kokt flaskevann på termos. Siden babyer har sensitive mager, kan det være risky å bruke vann fra resturanter og kafee, så vann fra flasker er å anbefale.

Forsøk å opprettholde barnets rutiner gjennom dagen så godt det lar seg gjøre. Da er det mer sannsynlig at småen er blid og opplagt!

 


                                                    Uten mat og drikke, duger heltinnen ikke!

 

Én kommentar

Ronja <3

30.04.2013 kl.08:25

Ser ut som dere var forberedt ja!

Alltid litt spesielt med første turen.

Bra dere hadde det fint <3

R<3

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

27, Molde

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er ei glad og utadvendt jente med en stor interesse for fotografering, mote og shopping. I oktober 2012 ble jeg mamma til en nydelig prinsesse og jeg skriver derfor endel om livet som mamma. I august blir jeg kona til drømmemannen, så for tiden opptar bryllupsplanlegging meg også.Følg meg gjennom hverdagens små og store begivenheter! Kommentarer er alltid hyggelig!:)

Kategorier

Arkiv

hits