Hva har jeg i stelleveska til en 5 mnd gammel baby?

Først og fremst, jeg er mer enn inneforstått med at dette er et litt snevert emne å blogge om, men like fullt håper jeg at det er en nyttig og praktisk bloggpost til de av dere som selv  er mødre og trenger noen tips! 

Når man blir mor blir de engang så uunværlige håndveskene erstattet med store, klumpete og blytunge stellevesker pakket til bristepunktet med alle tenkelige OG utenkelige ting. Midt oppi ammetåke (som jeg kan forsikre om at er meget reell) er det fint å ha med alt man trenger når man er ute på tur. Da jeg selv fikk barn lurte jeg på hva jeg egentlig trengte og jeg følte ikke at jeg fant helt ut av det. Litt småstresset prøvde jeg å google hva folk pleide å ha med seg i stelleveska, men fant nesten ingen nyttige tips på norsk. Med litt prøving og feiling føler jeg nå at jeg har ganske god oversikt på dette. Derfor håper jeg at jeg kan være til hjelp for deg som klør deg i hodet og lurer på hva i huleste du skal pakke med deg!:)

 Ok, let`s start! Jeg er en kronisk planelgger, så orden og system i min stelleveske er et must! Jeg valgte en som rommet det meste jeg trengte samt hadde godt med lommer. Stellevesken min er fra Storksak og heter Aubery. Info om denne kan du finne her

Nå er lillemor straks 5 mnd og mye har endret seg av innhold i stellevesken siden jeg laget samme post da hun var 1 mnd. Nå er hun blitt såpass aktiv og oppmerksomhetskrevende at leker er helt nødvendige for å underholde henne hvis hun kjeder seg. Hun har også begynt å få et enormt tyggebehov for tiden, så da er biteleker viktige. Hva jeg hadde i stelleveska da hun var 1 mnd gammel kan du lese om her


Jenta mi er en "smokkebaby" og bruker smokk nesten hele tiden. Nå har hun imidlertid lært seg til å ta den inn og ut av munnen selv og ofte faller den ned på gulvet. De gangene jeg er på farten og ikke har vann tilgjengelig, da er Munchkin smokkwipes helt geniale. Smokken blir ren og fin på et blunk! Hånd- og ansiktswipes er også greit å ha på lur når man begynt med mat på glass. Det samme gjelder for smekke og gulpeklut.


Dette er bleieclutchen min fra etsy og den er helt genial!! Den rommer bleier, liggeunderlag, kremer, eske til wipes og mye annet lurt. Jeg har skrevet om den her.


Dette er det som er inni selve bleieclutchen; reisestørrelse med babyvask, allroundkrem, rumpesalve, baby q-tips, plaster, stikkpille med paracet til spedbarn, bind, bleier, engangsliggeunderlag og eske med våtservietter.


Nå som jenta mi har blitt nesten 5 måneder har hun blitt introdusert for både grøt og babymos på glass. Jeg har ofte et lite glass med fruktmos og en liten beholder med grøt med meg ut, pluss en smekke som kan rulles sammen og bestikksett i eske. Smekken er fra Tommee Tipee Explora og bestikksettet er fra Avent.

Et ekstra klesskift er alltids greit å ha, siden man aldri vet når babyen kan finne på å gulpe eller å ha et dramatisk resultat av enten nr. 1 eller nr. 2..Jeg pleier ikke å pakke med de aller fineste plaggene hennes her, men bare noen helt basic klær som gjør nytten til vi kommer hjem. Her har jeg pakket med en body, en strømpebukse, et par sokker og en ekstra lue.


Her har jeg en sammenleggbar våtpose som perfekt til å oppbevare  tissevått eller tilgriset tøy til man kommer hjem. Posen har et vannfast materiale innvendig og beskytter resten av stellevesken for fukt og lukt. Posen er kjøpt fra etsy.com. Håndsprit - alltid kjekt å ha! Engangsposer er fine å pakke stinkende bleier i. Disse er faktisk parfymerte og kamuflerer selv den verste stinkbombe! Jordbæret er faktisk et handlenett, slik at jeg kan bruke den som pose hvis det skulle være nødvendig.

Nå i det siste har jeg brukt en egen veske til meg selv, men enkelte dager gidder jeg ikke å drasse med både stelleveske og egen veske, så da bruker jeg "mammalomma" på stelleveska. Her har jeg tyggis, husnøkler, håndsprit, kortholder, en liten vareprøve av en parfyme,lommetørkler, og en liten pung med iphonelader, øretelefoner, hårstrikk, paracet, ekstra kontaktlinser og lepsyl. Jeg pleier også å ta med mobiltelefon og fotokamera. Kort sagt, det mest nødvendige er med!


Her har jeg tatt ut bleieclutchen, siden den dekker litt over, men slik er altså stellevesken min organisert. Samtlige produkter på bildene over får alle sammen fint plass oppi.

 

Har jeg glemt noe DU mener helt essensielt å ha med?

Hvor gammel er din baby og hva har du med i din stelleveske? 

6 kommentarer

Thea Dagsholm Johansen

02.03.2013 kl.17:58

mye bra og ha med seg rundt om kring,

sjekk gjerne bloggen min også!

tejd.blogg.no

TuttiFrutti

02.03.2013 kl.20:54

lykkelig over at du ikke bestemte deg for å avslutte bloggingen!!!:D du er flink til å skrive:) har selv en baby på snart 3 mnd, vet godt hvor nøye man må planlegge dagene og sakene:) forresten, hvordan oppbevarer du smokkene i stelleveska? og hvor kjøper du de pacifier wipesa? link?

Ida

03.03.2013 kl.10:04

TuttiFrutti: Så hyggelig sagt! tusen takk for en så koslig kommentar:) Jeg bruker bare Avent sine smokker (de eneste jenta mi vil ha) og de har en slags plasthette man fester over selve smokken-tutten. Hvis du bruker et smokkemerke som ikke har slike hetter, kan man jo bruke en liten plastpose. Jeg har også hørt om såkalte "Paci pods) som er en slags oppbevaringseske for smokker. Du kan google det og så om du finner noe der:) Smokk-wipsene mine er kjøpt i USA av kusinen min. De kan du få tak i på ebay også. De er utrolig praktiske og vel verdt å få tak i!!

Ida

03.03.2013 kl.10:05

Thea Dagsholm Johansen: Takk for det!:) Det er lurt å ha orden når man har småbarn!;)

Rosenberg

26.04.2013 kl.23:46

Er du fornøyd med stelleveska di, eller er det noe du savner med den?

Ida

29.04.2013 kl.22:10

Rosenberg: Jeg har faktisk 3 (!) stellevesker, hvorav to har jeg fått til vognene mine. Jeg har to ulike vogner så de to matcher vognene. Den siste har jeg kjøpt selv. Jeg er egentlig veldig godt med alle tre, men skulle kanskje ønske at de hadde ennå flere rom!:)

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

27, Molde

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er ei glad og utadvendt jente med en stor interesse for fotografering, mote og shopping. I oktober 2012 ble jeg mamma til en nydelig prinsesse og jeg skriver derfor endel om livet som mamma. I august blir jeg kona til drømmemannen, så for tiden opptar bryllupsplanlegging meg også.Følg meg gjennom hverdagens små og store begivenheter! Kommentarer er alltid hyggelig!:)

Kategorier

Arkiv

hits