Hva har jeg i stelleveska til min 1 mnd gamle baby?

Tiden går så fort! I morgen er lille Emine 1 mnd gammel allerede! På disse fire korte, men innholdsrike ukene har jeg gjort meg noen erfaringer som nybakt mamma jeg gjerne vil dele videre til andre i samme situasjon og jeg har derfor bestemt meg for å lage denne posten!

I denne posten kan du altså lese om hva jeg har i stelleveska vi bruker i det daglige! Stellevesken jeg bruker er fra britiske Storksak og er kjøpt på Barnas Hus. Modellen heter Aubery og er i fargen Chocolate/Khaki. Vesken har godt med lommer og rommer alt jeg trenger når jeg og jenta mi er på farten!

Her er selve vesken med alt innholdet oppi! For meg er det veldig viktig at alt ligger på faste plasser og at det er system og orden i stellevesken. På den måten kan jeg lett finne det jeg trenger uten å måtte lete meg ihjel. Ideelt når Lillegullet hylskriker og jeg desperat leter etter smokken hennes..


I den første lommen ligger en hvit boks fra Huggies som jeg har jeg våtservietter i. Boksen er en travelsizeboks i hardplast og rommer ca 20 servietter, det er ikke så mye, men det gjør at jeg slipper å drasse rundt på en tung pakke med våtservietter når jeg max trenger 2-3 servietter pr. bleieskift. Når den begynner å minke, åpner jeg bare boksen og fyller på. Jeg har også egne engangsservietter til å tørke av smokker, flasketuter og biteleker. Disse serviettene er kun tilsatt naturlige og ufarlige ingredienser, så babyen kan trygt sutte på lekene rett etterpå. Jeg har også med to vaskekluter, hvor av den ene er til ansiktet og den andre til kroppen. Sist, men ikke minst - gulpeklut! Et must i min stelleveske hvertfall!

Selv om Emine er litt liten ennå, har jeg alt lagt oppi noen rangleleker. De kan hjelpe til med å avlede oppmerksomheten hennes noen dyrebare sekunder hvis det trengs. Smokk fra Avent er et annet fint hjelpemiddel for å avlede henne.

Kleskift er viktig! Alt som 5 dager gammel baby, på besøk med svigers viste Emine meg hvor utrolig viktig det er å ha et kleskift (eller to) på lur! Hun hadde et skikkelig uhell i bleia og hele antrekket hennes ble skitnet til og måtte skiftes - fra topp til tå! Da var jeg glad at jeg hadde et ekstra skift!!


Her er min "diaper clutch" som jeg bestilte fra Etsy.com. Denne rommer 4-5 bleier, noen ammeinnlegg, et engangsstelleunderlag, babykremer og bind til meg. Med denne "clutchen" ligger bleiene ryddig og organisert i stelleveska. Her er det som er oppi :

Siden bleier kan være sikkelig stinkende kan det være greit å ha poser man kan legge stinkbombene i, særlig hvis man er på besøk hos noen. Disse posene og poseholderen er fra Munschkin og er parfymerte (!) slik at stinkelukten blir kamuflert. Jeg har også en våtpose som er fin å ha dersom Emine har griset til tøyet sitt og jeg må skylle det. Posen er i et vannfast materiale, som hindrer at resten av stellevesken blir fuktig. Vel hjemme kan jeg slenge det fuktige skitne tøyet og våtposen i vaskemaskinen. Våtposen er kjøpt på etsy.com.
I den siste lommen i stellevesken har jeg alt "mammastæsjet". Enn så lenge har jeg ikke giddet å drasse med en egen veske i tillegg til stellevesken, så her har jeg det mest nødvendige til meg selv; Mobil, lommebok, nøkler, paracet, solbriller,øretelefoner, mobillader, en penn, tyggis, hårstrikker, lipgloss, lepsyl, håndsprit og nipplecreme - et must for en ammende mamma!Mye av innholdet i stellevsken min er kjøpt fra USA (Huggies boksen, håndspriten, de parfymerte bleieposene fra Munchkin og engangsserviettene til smokker), men dette kan muligens skaffes gjennom ebay.com for de som er interessert i det. Bleieclutchen og våtposen er kjøpt fra etsy.com, en kjempefin side med masse fine ting!

Q: Er det noe jeg har glemt ?Har du noen gode pakketips til stelleveska?


8 kommentarer

lisbethtofte

04.11.2012 kl.17:05

Utrolig stilig det du hadde der, litt utenom alt det vanlige :-)

siv

04.11.2012 kl.17:38

tusen takk for kjempegode tips og ideer til en vordende mamma =) <3

Ida

04.11.2012 kl.18:18

siv: Så bra at du fant noen gode tips her! Da har innlegget tjent sin mening!:)

Ida

04.11.2012 kl.18:18

lisbethtofte: Takk for det!:)

Christina

04.11.2012 kl.23:35

Den posen å legge vått tøy i var genial. Det samme med "bleieveska" :-) Det blir litt lettere å holde orden :-) I min er det bare rot :-P

Mange gode tips her :-)

Ida

05.11.2012 kl.11:30

Christina: Ja, den er veldig smart! Har brukt den et par- tre ganger allerede og den svikter ikke! Er bare viktig å huske å tømme posen når man er vel hjemme da!;)

Forresten, skal du på barnetreff/gravidtreff på Lekeland i Molde nå på torsdag?

Rosenberg

03.07.2013 kl.11:48

Husker du hvilken selger du kjøpte Huggies boksen fra på Etsy? Kan ikke finne noen som vil shippe til Norge :-/

Ida

11.07.2013 kl.23:50

Rosenberg:
Jeg fikk en venninne til å kjøpe en boks Huggies wipes da hun var i USA. Koster 2 dollar eller noe!;)

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

27, Molde

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er ei glad og utadvendt jente med en stor interesse for fotografering, mote og shopping. I oktober 2012 ble jeg mamma til en nydelig prinsesse og jeg skriver derfor endel om livet som mamma. I august blir jeg kona til drømmemannen, så for tiden opptar bryllupsplanlegging meg også.Følg meg gjennom hverdagens små og store begivenheter! Kommentarer er alltid hyggelig!:)

Kategorier

Arkiv

hits