Statusoppdatering graviditetsuke 26

YES! Nå har jeg endelig sommerferie! Det er helt vidunderlig å endelig vite at helt frem til midten av august skal jeg bare slappe av, nyte graviditeten og senke skuldrene! Det blir godt det!  Onsdag denne uken var min siste arbeidsdag i min gamle jobb og dagen etter dro vi rett til Østlandet og Danmark. Litt hektisk, men mest gøy og hyggelig! I Danmark koste jeg, søsknene mine og min kjære oss med shopping, god mat og sightseeing. På denne turen fant jeg mye fint som jeg ble veldig fornøyd med. Ellers denne uken har jeg virkelig kjent at graviditeteten har utviklet seg masse. Jeg føler meg tyngre i kroppen, jeg er tregere og blir mye lettere sliten. Da passer det perfekt at ferien min er i gang!

Graviditetsuke 26

Uker på vei: 26 + 6 uker <3

Forventet termin29.september

Igjen til termin: 14 uker

Neste kontroll: Jordmortime 9. juli

Kjønn: En prinsesse:)

Utålmodig: Nei, absolutt ikke! Nå som jeg er mindre kvalm er det ganske gøy å være gravid!

Navn: Vi har ikke bestemt oss for et konkret navn ennå, men vi har noen favoritter vi stadig veksler på å kalle lillejenta i magen:) 

InnkjøpDenne uken har vi skaffet masse utstyr til babyen! På starten av uken var jeg på et stort salg på ICA og her fikk jeg tak i masse babyprodukter til 50% salg


På impulsturen til Danmark kjøpte jeg en søt liten pysj, en body, en Mini Fjellrevensekk (Det er en stund til, jeg vet, men - fremtidig barnehagesekk!) en liten badedrakt og et loddent koseteppe til lillejenta. Vektøkning: Denne uken fikk jeg litt sjokk da jeg gikk på vekten..uff! Mulig det er litt ekstra vann i kroppen, økt appetitt eller litt ekstra godterispising, men denne uken har jeg gått opp nesten 2 kg! Jeg har nå lagt på meg totalt 6,7kg totalt i svangerskapet.

Melk i brystene:  Nei, ikke ennå!

Strekkmerker: Ingen veldig synlige ennå heldigvis, men litt antydninger på hoftene og på siden av brystene. Disse er det jo bare jeg (og kjæresten) som ser, så det har ikke så mye si.

Hevelser og vann i kroppen: Litt i føttene og anklene, særlig etter en lang dag med mye ståing og gåing. Litt i fingrene også hvis det er varmt eller jeg har gått og stått mye. Det hjelper på å legge beina høyt eller få litt fotmassasje - heldigvis har jeg en supersnill kjæreste som gjerne masserer beina mine

Hodet ned: Nei

Aktivitet: Masse sparking flere ganger gjennom dagen! Nå er sparkene hennes tydeligere og sterkere. Det kjennes ikke lenger ut som svake puff eller bobler som sprekker, men som tydelige støt og dytt fra innsiden:)

Tungt: Litt. Denne uken merket jeg godt at graviditeten har utviklet seg mye. Jeg er beveger meg mye tregere og all eleganse og kroppskontroll ser ut til å ha tatt ferie..hehe..

Kynnere: Nei, ikke som jeg har kjent hvertfall. Jeg må innrømme at jeg er litt spent på hvordan de vil kjennes ut og hvordan de oppleves!

Hodet festet: Nei

Barnerom: Foruten putene jeg kjøpte i forrige uke, er det ikke gjort noen spesielle ting med barnerommet denne uken. Det tar vi senere!

Sulten: Jeg er mer sulten nå for tiden. Det er på mange måter veldig godt siden jeg har slitt veldig med matlysten tidligere. Nå gjelder det bare å ta sunne kostholdsvalg!

 Plager: Jeg har først og fremst slitt med humørsvingninger og at jeg blir forferdelig fort sliten. Som min kjæreste så godt sa det: " Du går fra fulladet til totalt utmattet på 20 minutter!" Det merket jeg godt da vi var på shopping denne uken. Jeg elsker vanligvis å kikke i butikker, men for annenhver butikk, måtte jeg sette meg ned og hvile meg litt.  Noe kvalme og uggenhet har jeg også hatt, men ikke noe oppkast - heldigvis!Kanskje min langvarige oppkastperiode har gitt seg?:) Har hatt litt smerter i ryggen og i bekkenet nå og da.

 Humør: Jeg er i utgangspunktet blid og fornøyd, men det skal veldig lite til for at jeg blir sur, utålmodig gretten og irritert! Dessverre er det de nærmeste som får gjennomgå de verste hormonutbruddene, men jeg er rask med å unnskylde meg så fort jeg kan etterpå..;-P

 Sykehusbaggen: Denne uken gikk jeg til innkjøp av The hospital bag!! Jeg har lenge tenkt på å skaffe meg en passe stor bag som rommer litt til noen dagers opphold hjemmefra og da jeg fant en North Face bag på sterkt redusert tilbud på XXL Sport, slo jeg til! Her snakker vi store prosentavslag alstå, siden bagen egentlig kostet 1299,- og var satt ned til 489,-! Slik liker jeg når man har en drøss av andre ting å skaffe til babyen. Bagen er i sort og rommer hele 42 liter, så ting til noen dagers opphold på sykehus får nok plass her! Den er selvsagt også praktisk som reisebag også etter at babyen har kommet. Toalettmappen til sykehusbaggen er alt ordnet. Det øvrige innholdet stresser jeg overhodet ikke med å få lagt på plass i baggen.Høygravid: Vel, man er vel ikke det før man er nærmere 36 uker på vei, så det er fortsatt en god stund igjen til det! De Men jeg nærmer meg 3.trimester da!

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg og gruer meg!! Jeg gleder meg selvsagt til at vi skal få møte det lille mirakelet vårt og bli kjent med henne. Jeg er gleder meg også veldig til å se min kjæres reaksjon når han holder henne i armene sine for første gang...:) Jeg gruer meg først og fremst til det ukjente rundt en fødsel. Vondt vet jeg at det vil gjøre uansett, men jeg gruer meg til å måtte gi totalt slipp på kontrollen over kroppen min.  


Her er min 26 + 6 uker mage! ("Vakkert" dekorert med noen hvite kattehår!;-P)

10 kommentarer

odaeikas

26.06.2012 kl.14:37

lykke til :-)

Charlene Marie

26.06.2012 kl.14:43

Så nydelig mage! :) Gleder meg til å vokse enda mer, selvom jeg godt kan stoppe litt opp nå syntes jeg. Hehe.

ph0tosiri

26.06.2012 kl.14:48

Lykke til :)

Malin ♥

26.06.2012 kl.14:52

fin blogg:) kommentere tilbake? :)♥

Karinapinheiro

26.06.2012 kl.14:53

Mange fine innkjøp! du har utrolig masse å se frem til! :-)
Gratulerer med 26 uker! :) Nydelig mage du har :)

Man er forresten høygravid når man er 34+4 dager på vei. Da har man akkurat 40 dager igjen til termin :D Hvertfall det jeg har hørt. Er selv 35 uker på vei :)

Ida

27.06.2012 kl.09:57

Silje Bjerk: Tusen takk for det!!:) Det er deilig å ha kommet såpass langt på vei!:) Gratulerer med 35 uker til deg! Har du begynt å forberede seg på fødselen?:) 34 + 4 uker er notert!;)

Ida

27.06.2012 kl.09:59

Karinapinheiro: Tusen takk for det! Ja, vi gleder oss masse nå!!:) Er straks 13 uker igjen - og det er jo litt, men samtidig så kort tid!! Rart det der!:D

Ida

27.06.2012 kl.10:01

Charlene Marie: Tusen takk for det!:) Gratulerer med snart(?) 20 uker selv! Har du begynt å kjenne spark?:)

Charlene Marie

02.07.2012 kl.22:36

Så ikke svaret ditt før nå. Hehe. Jaja jeg kjenner masse spark hver dag nesten hele tiden. Kjente det tidlig for morkaken ligger på bakre vegg så hun ligger langt framme. Kjent siden uke 13-14 jeg. Men nå er det masse aktivitet og er jammen ei lita aktiv jente her :) Hehe. Gleder meg til å møte henne <3

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

27, Molde

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er ei glad og utadvendt jente med en solid appetitt på vesker,passion for fashion og en iver etter å knipse bilder. I oktober 2012 ble jeg mamma til en nydelig prinsesse og i august blir jeg kona til drømmemannen<3 Følg meg gjennom hverdagens små og store begivenheter! Jeg er også på instagram: idamlied

Kategorier

Arkiv

hits