Statusoppdatering graviditetsuke 24

Knappe to uker igjen til sommerferie - og det skal bli godt! Jeg er mye sliten og trett for tiden og jeg merker på kroppen at svangerskapet går fremover. Denne uken har jeg og kjæresten vært hos jordmoren og her fikk vi høre hjerteslagene til bebis i magen, 135 fine slag i minuttet.  Alle prøver var fine og ved måling av magen min viste det seg at hun lå faktisk litt over vekstkurven, så jordmoren sa hun trivdes og fikk godt med næring. Denne uken var jeg også på sykehuset for å få sjekket ut utslettet jeg slet med i flere uker. Legen fant ikke noen klar årsak eller diagnose til det, men det var hvertfall ikke noe kronisk eller farlig og det er det viktigste!

Statusoppdatering for uke 24

 Uker på vei: 24 + 4 uker (i følge jordmoren er onsdager min "hele uke"- dag)

Forventet termin: Etter mye om og men viser det seg at fastsatt termindato blir 29.september slik som først antatt, selv om 30. september også har blitt sagt.

Igjen til termin: 16 uker

Neste kontroll: Jordmortime 9.juli. I forbindelse med at jeg har kastet så mye opp i svangerskapet, skal jeg til tannlegen 19. juni for en sjekk av tennene også.

Kjønn: En prinsesse!!:)

Utålmodig: Nei, så absolutt ikke!!

Navn: Vi har nå kommet frem til 4-5 favoritter som vi veksler på å kalle babyen i magen, men både jeg og kjæresten vender tilbake til det samme navnet igjen og igjen..Hvilket navn det er blir ikke avslørt på noen måneder ennå!;)

Innkjøp: Jeg har faktisk holdt meg i skinnet og ikke kjøpt noe selv denne uken, men svigermor og en stolt vordende tante på 11 år, kjøpte en kjempesøt blomstrete body med pyntekant i dag! Det får gjelde som innkjøp denne uken!:)

Vektøkning: Den siste uken har vekten gått videre oppover fra forrige uke og den totale vektoppgangen så langt i svangerskapet er 4,4kg. Det er kanskje ikke så veldig mye, men alt tyder på at vekten kommer til å stige nå fremover! Jeg har som noen kanskje vet slitt veldig med mye oppkast og kvalme i svangerskapet, så det er først de siste 6 ukene vekten stabilt har økt.

Melk i brystene: Nei

Strekkmerker: Uff..ja.. Denne uken oppdaget jeg noen røde striper på venstre hofte, så dette er nok for alvor starten på strekkmerker! Det er likevel ikke såå ille ennå, men jeg håper ikke det blir noe særlig verre.

Hevelser og vann i kroppen: Ikke så veldig, men idag har jeg merket litt hovne ankeler og føtter, antakeligvis på grunn av varmen vi har hatt i dag:)

Hodet ned: Nei

Aktivitet: Lille i magen spreller både høyt og lavt i magen og jeg  koser meg med sparkene hennes! Hun sparker jevnt gjennom hele dagen, men hun er mest aktiv når jeg er i ro eller når jeg har lagt meg for kvelden.

Tungt: Nei, ikke egentlig, men det merkes at kroppen er i endring. Det å reise seg opp fra sofaen eller sengen er ikke like lett nå, som før graviditeten..

Kynnere: Nei, jeg tror ikke det. Har hvertfall ikke følt det slik!

Hodet festet: Nei

Barnerom: Det er ikke det vi stresser mest med å få ferdig, siden hun ikke skal bruke det på en god stund ennå uansett. Vi kommer sikkert til å begynne planleggingen av barnerommet til midten av sommeren. Enn så lenge leter jeg etter inspirasjon på nettet.

Sulten: Litt mer sulten nå for tiden. Jeg spiser også større posjoner enn jeg har gjort tidligere i svangerskapet. Lysten på godteri er også noe tilbake, så nå må jeg jobbe litt mer med viljestyrken min!

Matkick: Jordbær og vannmelon er favoritter.Jeg har også hatt uvanlig mye lyst på sjokolade Soft Shake- is fra Hennig Olsen, men denne prøver jeg å begrense inntaket på!

 Plager: Kvalme og brekninger (ikke noe oppkast så langt denne uken - det er første gang på hele 18 uker at jeg ikke har kastet opp!), tretthet, sure oppstøt, tendenser til halsbrann og humørsvingninger.

 Humør: "Hormonella - De Vil" - vel, ikke såå ille, men jeg har virkelig kjent på hormonene denne uken! Særlig min snille kjæreste har har opplevd mye mer temprament fra meg enn til vanlig. Enkelte ganger glefser jeg nok mye mer enn jeg er klar over, men i det store og hele er jeg mitt glade jeg, men men mye kortere lunte!;)

 Sykehusbaggen: Toalettmappen til sykehusbaggen er stort sett pakket ferdig, men baggen for øvrig er ikke pakket og det er heller ikke nødvendig på en god stund! Jeg kommer til å legge ut et innlegg om hva jeg har i min sykehusbag når tiden er inne for det!

Høygravid: Så absolutt ikke, men jeg er kommet et godt stykke ut i 2. trimester!

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg masse - og gruer meg litt. Likevel prøver jeg ikke å tenke så mye på fødselen nå, siden det er såpass langt frem i tid og det er umulig å forutse forløpet.

 
Her er 24 + 4 ukers magen min! <3

 

11 kommentarer

Gratulerer så mye med uke 24:) Klem

Maria - Mamma til Malik

10.06.2012 kl.11:01

Grattis med uke 24. Lykke til videre i graviditeten, det er en utrolig koselig tid.

Ida

10.06.2012 kl.11:02

Maria: Tusen takk! ja, det er virkelig en fantastisk tid:) Jeg nyter den til det fulle!!:)

Ida

10.06.2012 kl.11:02

€Malene: Tusen takk for det!!:D
Gratulerer med uke 24, lykke til videre! :)

Ida

10.06.2012 kl.11:57

leneanette: Tusen takk for det! Jeg gleder meg til tiden fremover!!:)
Gratulerer med uke 24!:D Lykke til videre med den lille jenta i magen :)

Tine

10.06.2012 kl.12:42

Svigerinnen min har termin samme dato som deg ^^

Iselin - mamma og gravid

10.06.2012 kl.13:51

Gratulerer så mye med uke 24 :D

Ida

10.06.2012 kl.14:27

Tine: Gratulerer til henne!!:) Septemberbarna blir fine de:)

Ida

10.06.2012 kl.14:28

Iselin: Tusen takk!! Det er så godt å ha kommet godt i gang med 20-tallet:) Ser frem til hver nye uke jeg legger bak meg!

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

27, Molde

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er ei glad og utadvendt jente med en solid appetitt på vesker,passion for fashion og en iver etter å knipse bilder. I oktober 2012 ble jeg mamma til en nydelig prinsesse og i august blir jeg kona til drømmemannen<3 Følg meg gjennom hverdagens små og store begivenheter! Jeg er også på instagram: idamlied

Kategorier

Arkiv

hits